JURNAL DE CONCURS

 

JURNAL DE CONCURS

Prima etapă a Campionatului Național de Spinning – pescuit din barcă s-a desfășurat în weekendul 19-21 iunie în Delta Dunării. Specia țintă a fost știuca (punctând cele mai mari zece exemplare de peste 40cm) iar echipele participante urmau să o caute pe Lacul Isac și pe celelalte zece lacuri mai mici aflate în imediata vecinătate a acestuia. O experiență inedită, fiind unul din primele concursuri organizate de LRS în Deltă pe ‘natural’.

Delta imagine

Antrenamentul oficial de vineri găsește echipa Aqua într-o compoziție restrânsă, probleme logistice de forță majoră întârziind o parte din componenții echipei și expunându-i din nefericire la oboseală și stress chiar înainte de concurs. Intrăm pe apă și reușim să culegem câteva informații de pe Isac, suficiente speram noi, pentru prima manșă. Seara se încheie cu o saramură ‘ca-n Deltă’ pregătită de gazdele noastre, Cosmin și Mircea.

Harta Delta

Prima zi de concurs începe foarte devreme. Suntem pe apă încă de dinainte de ora 5, fixăm dispozitivele GPS pe bărci și în drum spre Uzlina și Isac lăsăm răsăritul să ne încânte. Suntem în Deltă și ne bucurăm de fiecare moment pe care ea ni-l oferă.

Se dă startul și ambele echipe Aqua atacă partea nord-estică a lacului Isac, cea care a confirmat în puținele ore de antrenament. Începem să prindem de la primul lanseu, ritmul e alert și nici nu mai știm exact câte știuci de peste 40 avem în ‘covată’. Măsurăm la ora 8, e bine: aveam 12 bucăți și cum toate au fost punctabile, punem pe listă de la 42 în sus și începem să ‘înlocuim’.

Linguri mai mari, voblere mai agresive și rezultatele nu întârzie să apară: ștergem pe rând de la coada listei exemplarele de 42, 43 și 45 de cm. Dan și Lucian au și ei zece bucăți însă exemplarele mari se lasă așteptate. Vine prânzul, ne mutăm pe apă mai limpede și continuăm să prindem foarte bine. Suntem deja cu ștersul de pe listă la exemplarele de 47 cm din care nu apucăm să ștergem decât o parte, pentru că se face ora 14 și prima zi de concurs ia sfârșit. Nu oricum, ci cu o bucată de 59 cm prinsă de Ingineru’ cu o jumătate de oră înainte de final.

Calculele arată că am strâns 530 cm iar Luci și Dan 451 cm. Știm că s-a prins bine și sunt puține echipe care nu au luat zece pești, sperăm să fim cât mai în față și îndrăznesc un pronostic de locurile 5-10. Rezultatele serii sunt surprinzătoare: după prima manșă conducem clasamentul iar Luci și Dan se află pe 21. Ne bucurăm moderat, pentru că nu mai aveam în tolbă informații și pentru a doua zi iar competiția se anunța dură, cu multe echipe valoroase în lupta pentru primele locuri.

A doua zi de concurs începe în aceeași răcoare a dimineții, cu multe gânduri și multe întrebări în minte.

În lipsa informațiilor despre celelalte lacuri mizăm din nou pe Isac, încercând zonele mai puțin ‘bătute’ sâmbătă și cele care au produs la finalul primei manșe. Rezultatele sunt mediocre, realizăm ca nu va fi ușor să adunăm zece știuci și primele capturi sunt la limita celor 40cm. Dan și Luci pornesc mai bine, au șase bucăți din care punctează patru, noi avem doar trei și ne chinuim mutându-ne de foarte multe ori. Se face ora 10 și încă nu avem 10. Umplem fișa abia înspre prânz și ne dăm seama că ultimele două ore vor fi foarte grele: avem patru bucăți de 40, trei de 41, două de 42 și doar una serioasă de 55 cm.

Schimbăm pe alte linguri, voblere și gume dar talia capturilor nu crește. Dan și Luci stau mai bine, au găsit exemplare și de 45 sau 49cm și se decid să exploreze înspre lacurile din est. Noi o luăm înspre sud și pe ideea lui Lucian încerc un vobler mare, plutitor. Încep să prind imediat și ne revine optimismul după 7-8 capturi din care o bună parte își găsesc locul pe fișa finală de punctaj.

Deși știucile intră ritmic, nu ne ‘cade’ nimic mare. Mai sunt 25 de minute și azi e rândul meu sa ‘ard’ una mare, tot 59 cm ca și cea prinsă pe finalul primei manșe de Fane. Intuiția ne spune că ne mai trebuie una. Prindem, prindem până aproape de final dar nu de talia pe care o căutam.

Manșa se termină și știm deja că am pierdut. Ne strângem mâinile și mergem să-i vedem pe câștigători, pe cei care duminică au fost mai inspirați și mai pricepuți ca noi.

Se încheie o nouă experință pentru noi, într-o locație cu mult pește și care a oferit un concurs reușit.

2 echipe

Rezultatele finale:

– Echipa nr.26 Bondrea/Cheta: M1 loc 1 + M2 loc 22 => locul 9 la general

– Echipa nr.25 Vasilescu/Naș: M1 loc 21 + M2 loc 25 => locul 27 la general

Să ne vedem sănătoși la Beliș! FORZA AQUA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *