Stiuci la apa.

O noua etapă a Campionatului Național de Spinning din Barcă a avut loc în Delta Dunării, în perioada 16-18 iunie 2017, pe aceleași 11 lacuri pe care s-au desfășurat și în ultimii doi ani. Printre acestea s-au numărat  lacurile Uzlina, Isac, Chiril, Cliscova, Cabluatova și, evident, cu voia colegului Mircea, celebrul Onofrei.

La start, pregătite cu arme și bagaje, 64 de echipe au sperat să pună mâna pe o parte din cei peste 9.000 euro puși la bătaie de către organizatori. Că tot veni vorba de organizatori, această etapă a fost, fără urmă de îndoială, una dintre cele mai bine organizate din ultimii ani, putând doar să cauți nod în papură pentru a putea reproșa ceva celor de la TRANSILVANIA PIKE CLUB.

Aqua Fishing Club a avut și la această etapă 4 echipe înscrise, respectiv Fane Bondrea/Bogdan Cheța, Dan Vasilescu/Lucian Naș, Paul Cocian/Raul Tătar și Cozmin Criste/Nelu Pașcalău Chiar dacă am fost foarte pregatiți pentru această etapă (mulțumim Bogdan) nu putem să ne lăudăm cu rezultatele. Ne rezumăm la a spune că astrele nu au fost aliniate pentru echipele Aqua. Altă explicație plauzibilă nu avem. Dar să nu ne grăbim cu rezultatele, pentru că nu premiile au constituit principalele argumente pentru participarea noastră în Deltă.

Vineri a fost ziua oficială de antrenament, în care am înteles doar că se va prinde din nou foarte puțin și probabil doar pe lacul Chiril. Soare de vară și vânt absent (foto 6). A fost, de altfel, singura zi în care am văzut soarele, să nu mai vorbim de momentul în care am văzut rezultatele, fiind evident că pescarii care cunosc foarte bine zona ne-au stins de tot lumina. Toți concurenții cu care am vorbit la ședința tehnică spuneau la unison că nu se vor prinde 8 știuci/echipă în zilele de concurs. Singurul lucru interesant pe ziua de vineri a fost observarea noul stil de pescuit al pelicanilor, care practic nu se mai chinuie să își prindă singuri peștii, ci stau pe lângă vintirele și setcile localnicilor, pe care le verifică periodic și le golesc.

Prognozele meteo ne anunțau însă că vremea se va schimba radical începând de sâmbătă dimineața, cu ploaie și vânt continuu până duminică seara. De această dată, Romica Jurca a dovedit că știe meserie. Concursul a început odată cu ploaia, care a ținut, cu scurte pauze, toată ziua. Acest lucru se pare că a activat știucile,  trebuia doar să le și găsim pe cele active. Lucru pe care nu prea l-am reușit. Totuși ziua se încheie cu 42 de echipe care au prins cel puțin 8 știuci punctabile, un rezultat excepțional, având în vedere semi-gherlele din antrenamente.

Duminică, Romica Jurca strikes again…prognoza de ploi torențiale adeverite. Practic a fost o ropotă de vară care a ținut 8 ore. În schimb știucile au devenit și mai active, prinzându-se până la final, în două zile de concurs, peste 1000 de știuci.

Finalul concursului i-a regăsit pe primele poziții pe concurenții care au confirmat în repetate rânduri că sunt buni pescari de știucă în Deltă, pe prima poziție fiind echipa “Paco” Ion Dumitru – Luigi Ionescu, urmați de Condratov Sorin – Mititelu George, iar pe ultima treaptă a podiumului situându-se echipa Cristian Dragotă – Csaba Imreh. Pe această cale îî felicităm pentru rezultatul obținut și mulțumim sponsorilor pentru că susțin această competiție, care încet, dar sigur, adună tot mai mulți pescari bine pregătiți și motivați, concurând în diverse tipuri de ambarcațiuni, de la clasicele bărci gonflabile și bass boat-uri până la adevărate nave cuirasate sau crucișătoare.

Următoarea etapă va avea loc pe lacul Izvorul Muntelui, de la Bicaz, în perioada 14-16 iulie, având ca specii țintă cleanul și bibanul. Vom participa și la acea etapă cu certitudinea că vom reuși să le stingem noi lumina și să le expicăm cum se prinde cleanul!

 

Aqua Fishing Club

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *