Buzau, sus pe podium ca asa ne sta bine !

Încă din 19 mai ne-am adunat cu mic, cu mare, în jurul localității Vama Buzăului, pentru a participa la prima etapă din CNSM. După câteva ore de pescuit pe o apă puțin tulbure, dar promițătoare și câțiva indigeni prinși, s-a trecut la populare. Peștii erau foarte viguroși, cu toate că erau aduși de la cca. 150 km depărtare, dar, după părerea mea, cam puțini.

Venirea serii a adus după sine ședința tehnică, reprezentanții Aqua fiind pata de culoare în peisajul întâlnirii. După tragerea la sorți, mi-am dat seama că în grupa mea ne vom lupta între noi, în această grupă fiind repartizați aproape toți membrii lotului național, ceea ce făcea totul mult mai interesant.

Prima zi a competiției a început cu o ploaie sănătoasă, care s-a oprit în momentul startului primei manșe. După un început timid, am încheiat prima manșă cu trei pești, fiind plasat primul, la egalitate cu un alt concurent. În manșa a doua am reușit să punctez cu un pește, neavând alte prezentări, din păcate. A treia manșă am dat o „gherlă” de toată frumusețea, „mulțumită” unui pește scăpat. Raul a luat-o înainte, urmat de Paul Măluțan, reușind să puncteze cu câțiva fântânei. În ultima manșă m-am hotărât să pescuiesc exclusiv la vobler, reușind să aduc la minciog trei pești, împărțind astfel locul 1 în manșă cu Raul Groza. Astfel, la sfârșitul primei zile de concurs, eram pe locul 3 în sectorul A.

După tragerea la sorți de sâmbătă seara, am ajuns să pescuiesc pe sectorul D, un sector dificil, cu apă rapidă și adâncă. Vântul care bătea destul de tare a făcut pescuitul la gume foarte dificil. Am reușit în manșa 1 să prind un pește pe un vierme Prime, urmând ca în manșa a doua să nu am vreo prezentare. Manșa a treia a fost un dezastru, mai ales că am localizat peștii și identificat năluca la care răspundeau, reușind să agăț 6. N-am reușit să punctez cu niciunul din cauza curentului foarte puternic și a faptului că atacurile erau anemice. Cele două contraperformanțe m-au dus spre mijlocul clasamentului grupei, cu toate că, în ultima manșă am reușit să punctez.

Pentru mine concursul s-a încheiat pe un loc 16 nesatisfăcător. Am greșit destul de mult, dar am și învățat câte ceva. Înafara de faptul ca au fost prea puțini pești și prea puțini arbitri, concursul a fost unul reușit. Felicitări câștigătorilor, mai ales colegilor de club Raul Groza și Alin Hirișcău pentru performanța obținută.

Țineți-vă bine la următoarea etapă… Îmi revin!

Forza AQUA!

în grupă tot cu Raul Groza

( articol scris de Cristian Trombitas)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *