Ce inseamna Trout Union Cup ?! …..ziua 2

Dupa o noapte agitata datorita rezultatului foarte bun din prima zi, plecam spre locul unde se desfasoara concursul cu ganduri mari dar si cu emotii , pt ca sanse aveam dar nici o zi nu seamana cu cealalta si se putea intampla orice . In a doua zi picasem pe sectorul D , un sector pe care au concurat inainte cu o zi Aron Jakab si Radu Vlasiu iar din spusele lor pestii prinsi au fost foarte putini, mai putini decat se prinsesera pe celelalte sectoare…insa aveam informatii de la baieti cu cele mai productive standuri si anume ultimele standuri de catre padure. La vizualizare , constat ca malul era greu accesibil si foarte abrupt, iar fara un minciog de minim 1.5 metri erai pierdut.

Si incepem prima mansa, ( echipat precum terminasem ziua precedenta cu lanseta Pontoon21 Unitra, mulineta Vanquish 2500S  precum si firul Yamatoyo de 3.5 lb )….insa ce mi s-a parut ciudat , era ca toti concurentii plecau in stanga catre dig , nu in dreapta unde eram informat eu ca se prinsese mai bine cu o zi inainte, lucru putin derutant , insa cum imi spunea si Gyorg care era cu mine pe sector :” Du-te unde ti-ai propus sa mergi prima data !” …Asa am si facut, plecam singur in dreapta dar nu la intamplare….vazusem ca  valurile bateau spre coltul padurii si mizam pe faptul ca pestii vor fi acolo. Am inceput sa dau din nou la oscilanta dar nu mai mult de 5 min, dupa care am si schimbat fara sa mai stau pe ganduri , pe gulp culoarea galben. Prind unul, dupa care schimb dar tot pe gulp insa culoarea portocalie cu gramaj de 0.8 g , recuperat foarte foarte lent si cu mici jercuiri la fel de usoare din varful lansetei. Din cauza vantului, nici lanseurile nu erau lungi iar varful lansetei trebuia sa fie lipit de apa daca nu chiar sub apa, astel atacurile pestelui fiind mai usor de reperat. Termin prima mansa cu 4 pesti spre surprinderea mea, insa cand ajung la standul arbitrilor constat ca mai erau doi concurenti cu 4 pesti (unul chiar Trombitas ) si altul cu 5 dar era ok, eram printre primii !!

Mansa a doua  pornesc la fel  si o termin tot la fel cu 4 pesti. Deja stiam la ce merge, unde sunt pestii si cum trebuie facuta recuperarea. Era perfect, simteam ca sunt acolo si pot sa termin ziua in primele 3 locuri, ceea ce era extraordinar !!! Incep si mansa a 3-a si in primele 20 min prind 5 pesti, 3 dintre ei din nou la nimfele #Prime, pt ca dupa maxim 3-4 lanseuri in care nu dadea nimic schimbam automat naluca, si asta deoarece vazusem in primele manse ca in standurile unde se pescuia cu aceasi guma pestele nu mai dadea, din cauza asta le schimbam la cateva min fara sa stau foarte mult pe ele. Dupa cei 5 pesti dintr-o data s-au taiat si nu am mai prins nici unul…ceva nu era bine si ma punea pe ganduri pt ca urma ultima mansa unde trebuia neaparat sa punctez.

Dupa 3 manse, ungurul Mihaly Tarsoly avea in fata 2.5 puncte , urmam eu si dupa mine bulgarul Ivan Kontrabakov ,toti trei la distante foarte mici unul de altul, deci teoretic se putea intampla orice, totul tinea de mansa a patra. Gyorg , care era cu mine , ma prinde de umeri si imi spune foarte simplu : ” Fa ce sti sa faci mai bine, ai sansa sa termini concursu pe podium !! ” (si cu ocazia asta chiar vreau sa ii multumes pt incurajari ) …..si plec in ultima mansa !! Primele 20 min nici un atac….nimic…ma duc pe ultimele standuri intre Gyorg si un rus…vad ca rusul prinde 1…2…3…4 pesti si desi nu era in carti pt ziua respectiva, schimb repede pe ce da el (tot gulp dar modelul mai lung, culoarea alba ) si la primul lanseu prind unul….il aduc si cand ajunge la mal imi sare din apa si pleaca…pfff…(Gyorg langa mine pe un ton calm :” Linisteste-te,nu te enerva…pescuieste….” )….nu-i nimic, incerc sa ma calmez si lansez din nou…imi dă…il intep si il aduc…il bag in minciog si urlu de se scutura frunzele pe copaci  !!

Aveam primul peste care era extrem de important !!Mai dau de cateva ori si cand vad ca nu mai imi da, ma uit la ceas….inca 10 min….gata plec….ma duc 4 standuri mai jos ,exact langa bulgarul Getov G…in al doilea lanseu imi si da…il intep…il drill-uiesc si cand sa il bag in minciog mi se dezgheata dar plasa fiind sub apa imi pica direct in ea…mi se ridicase parul pe mână !! Tremuram deja…Getov langa mine zambeste si imi spune ceva pe bulgara….dar cine il intelegea !? ….in spate rusul care prinsese 4 pesti fuge pe langa mine ,semn ca a ramas liber locul unde prinsese si fug direct acolo….mai erau 4-5 min….lansez de cateva ori si prind unul in larg…il aduc ….intind minciogu si cand sa il iau da cu capu de marginea minciogului si pleaca….dupa 5 sec se aude si goarna !!! Ma pun in fund si cobor toti Sfintii din Ceruri….nu-mi venea sa cred ce mi se intampla….ajuns la stand impreuna cu Gyorg care incerca sa ma linisteasca , ii dau cele doua bonuri la arbitru si aud o voce in dreapta mea : ” Fogott ketött ”  (a prins 2 ) iar cand ma uit la ungur , vad ca scoate un singur bon din buzunar….” te-am ars ungure !!!”  mi-am spus in minte… Vine si bulgaru tot cu un peste…ramanea sa ma bat doar cu unguru…asteptam insa sa vad daca diferenta de puncte este mai mare de 2.5 ca sa trec in fata lui…si stau….stau….fumez 3 tigari una dupa alta….si vad ca in dreptul meu trece 8 puncte….si la ungur 13….am fost gata !!

Gyorg ma imbratisa , Trombi la fel…eu strigam cu ochii in lacrimi…era o euforie totala, care numai daca esti acolo si concurezi o poti simti cu adevarat !! S-a terminat !!! Obiectivul era indeplinit iar Romania era acolo sus si demonstram ,ca in urma cu un an nu a fost o intamplare !! De un singur lucru imi pare rau, ca nu am avut steagul Romaniei cand am urcat pe podium….dar nu-i nimic, data viitoare il vom avea !!

Cam asta a fost povestea TUC 2017 Cehia….am incercat cat de cat sa o expun insa trairile au fost mult mai mari…mult mult mai mari . Multumesc colegilor mei din lot si in special capitanilor Mariu Miu si Pavel Malutan care ne-au informat permanent cu tot ce „misca” pe lac. Speram sa facem treaba si la Mondialul din Italia dar pana atunci HAI ROMANIA !!!

#afc

(articol scris de Raul Groza)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *